Per un tros de cel

coberta TROS_DE_CELPER UN TROS DE CEL

Danilo Guaitoli i Pere Puig      (Edicions Cadí, 2014)

Es tracta d’un conte on es parla de l’actual crisi econòmica, de com es desenvolupa i de quins són els seus mecanismes. El conte comença quan un bon home, molt emocionat després de fer una xocolatada, decideix comprar un tros de cel per assegurar aire pur per la seva família. Després d’un primer moment de sorpresa per part de l’ajuntament, aquest decideix vendre trossos de cel pels compradors interessats en comprar una bogeria semblant. La febre dels trossos de cel s’estén com la pólvora i comença un procés de compra, prestigi, creixement, riquesa i especulació. ”Tots tenim dret a voler la lluna, compreu un tros de cel”. La idea té tant d’èxit que ultrapassa totes les fronteres. Però quan el globus està massa inflat pot petar… I això és el què passa. Aquesta és la història d’un encadenament de fets, amb causes i efectes incontrolables, on amb ironia i rigor es va desgranant tot el procés que ens ha portat on ara estem. Paraules i conceptes com préstecs, deutes, crèdits, hipoteques, promotors, bancs, intermediaris financers, inversors, bons o primes de risc, queden clars per tots els lectors, grans i petits, i ens fan reflexionar sobre com funciona el nostre món i, a partir d’aquí, què podem fer per millorar-lo. Aquest és un conte on es parla d’economia, un conte d’economia per a tothom.

Més informació al bloc   elpalilapastanaga.wordpress.com.     

Un racconto/metafora sulla crisi economica, quando tutti cominciano a indebitarsi per comprare pezzi di cielo… (per ora disponibile solo in catalano).

A tale/metaphor of the economic crisis, when everybody starts borrowing to purchase pieces of sky… (so far only available in Catalan).

Advertisements
This entry was posted in Books. Bookmark the permalink.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s